کتاب : تربیت گام به گام فرزند
نویسنده: مینا خلیلی فر
شابک: ۳-۶۳۴۰-۰۴-۶۰۰-۹۷۸
مخاطب: والدین
نوع محصول: ebook- pdf دانلودی
تعداد صفحات: ۱۱۳
دسترسی: دریافت لینک دانلود به محض خرید آنلاین
قیمت قبل از تخفیف : ۷۰ هزار تومان
لطفا برای استفاده از سی درصد تخفیف در قسمت کد تخفیف 《nasle20》را وارد کنید و حتما حتما دکمه ی《 اعمال》 را بزنید تا قیمت با تخفیف و به مبلغ ۴۹ هزار تومان برای شما محاسبه شود. در صورت برخورد با هر گونه مشکل به شماره پشتیبان سایت در واتساپ پیام دهید. ۰۹۱۷۰۱۹۷۲۷۴
بعد از طی راهی پر فراز و نشیب در زمینه ی روانشناسی کودک، به این نتیجه رسیدم که آرمانهای تربیتی والدین، که به راحتی قابلیت تحقق دارد، زیر انبوه روزمرگیها و مشغله و گرفتاریهای ریز و درشت به فراموشی سپرده میشود و سالهای طلایی تربیت فرزند از دست میرود و در سالهای بعد برای والدین فقط حسرت میماند و حسرت و حسرت!
ماجرا به همین جا ختم نمیشود! وقتی که فرزند بزرگ شد و نتیجه ی کم کاریهای والدین در رفتار و شخصیت او دیده شد، پدر و مادر خود را سرزنش میکنند که چرا سالهای طلایی عمر فرزندشان گذشت و نتوانستند آرزوهایی که برای تربیت فرزندشان داشتند را عملی کنند. به خاطر همین اکثر پدر و مادرها خودشان را سرزنش میکنند و احساس گناه آنها را رها نمیکند.
به خاطر همین تصمیم گرفتم نتایج تمام مطالعات و تحقیقاتم را به صورت مجموعه کتابی در بیاورم که کاملاً مطابق با زندگی پر مشغله ی یک مادر باشد و نتیجه ی آن مجموعه کتابی است که هم اکنون در پیش رو دارید.
من اول یک مادرم و بعد یک روانشناس کودک! تمام دغدغه ها و شرایط یک مادر را درک میکنم و در ضمن کاملاً معتقدم که یک مادر مسئولیتهای دیگری بجز تربیت فرزند دارد. به همین خاطر ساختار کتاب را به گونه ای طراحی کرده ام که هر مادری بتواند برای تربیت فرزندش با آرامش، گام به گام با این کتاب همراه شود و با صرف زمانهای کوتاهی در هر ماه، تربیت و پرورش فرزندش را به صورت عالی و کامل انجام دهد و سپس بقیه ی زمان خود را با خیال راحت و وجدان آسوده صرف باقی برنامه ها و امور زندگی کند.
فعالیتهایی که برای هر ماه در نظر گرفته شده است نه وقت زیادی از شما میگیرد، نه هزینه ی زیادی لازم دارد، نه سخت و طاقت فرساست و خواهید دید که تربیت فرزندتان بسیار آسان و لذت بخش پیش خواهد رفت و زمانی که فرزندتان به سن نوجوانی رسید، خاطرتان آسوده است که در تربیت فرزندتان هیچگونه اهمال و کم کاری نکرده اید و با آرامش و لبخند از به ثمر نشستن فرزندتان لذت خواهید برد.
مینا خلیلی فر
روانشناس و رفتاردرمانگر کودک با رویکرد والد محور و مشاور فرزندپروری
.
تمرینات، آموزشها و بازیهایی که در این کتاب مطرح شده، حاصل مطالعه و بررسی دهها جلد کتاب تربیت فرزند و صدها ساعت سخنرانی بزرگترین روانشناسان کودک و بزرگترین رفتاردرمانگران کودک در کل دنیاست (سعی شده که تا جای ممکن تمام کتابها ، سخنرانیها و سایتهای مربوط به تربیت فرزند مورد مطالعه و بررسی قرار بگیرد و چکیده ی این مطالب به صورت کاملاً ساده و کاربردی در اختیار والدین قرار بگیرد). شما با انجام ماهیانه ی دستورات و تمرینات این کتاب از جستجو در دنیای گسترده ی کتابها و سخنرانیهای تربیت فرزند بی نیاز خواهید شد و مطمئن هستید که آنچه را که باید برای تربیت فرزندتان انجام دهید، گام به گام با دستورات کتاب انجام خواهید داد.
.
این مجموعه ویژگیهایی دارد که آن را از سایر کتابهای روانشناسی و تربیتی متمایز میکند.
ویژگی اول: مطالب کتاب به صورت گام به گام نوشته شده است. به این صورت که برای هر ماه به مادر یا پدر یک برنامه ی تربیتی داده میشود. بعد از مطالعه ی برنامه ی آن ماه، مادر میتواند با خیال راحت طبق این برنامه تربیت فرزندش را جلو ببرد و مطمئن باشد که وقتی فرزندش به سن نوجوانی رسید، وظیفه اش را در قبال تربیت و پرورش فرزندش انجام داده و آنچه لازم بوده که تا آن زمان به فرزندش بیاموزد را به او آموخته است.
ویژگی دوم: سعی کرده ایم مطالب هر ماه کاملاً کوتاه اما کامل و کاربردی باشد تا وقت با ارزش مادران، کمتر برای مطالعه ی آن گرفته شود. مطالعه ی مطالب مخصوص به هر ماه، بین حدود یک تا پانزده دقیقه زمان میبرد.
ویژگی سوم: سعی شده مطالب تا جای ممکن کامل باشد و تمام ابعادی که باید فرزند در آنها پرورش پیدا کند را پوشش دهد. تمام ابعاد تربیت فرزند در دوازده موضوع جاسازی شده و در هر ماه به یکی از این موضوعها پرداخته میشود. آموزشها، تمرینات، بازیها و نکات در هر موضوع، کاملاً بر اساس شرایط روحی و جسمی که فرزندمان در این سن دارد طراحی شده است.
ویژگی چهارم: شما با حدود ده دقیقه مطالعه، متوجه میشوید که با توجه به شرایط سنی فرزندتان بهتر است در این ماه چه موضوعی را و به چه صورت به فرزندتان آموزش دهید. اکثر برنامه های تربیتی که برای یک رده ی سنی مناسب است برای رده های سنی دیگر مناسب نیست. البته گاهی در رده های سنی مختلف از بعضی جهات شباهتهایی وجود دارد که باعث شده بعضی از تمرینات و آموزشها در چند سال متوالی تکرار شده باشد. البته گاهی هم ممکن است که کودکی زودتر یا دیرتر از همسالانش توانایی درک و یادگیری مطلبی را پیدا کند که سعی شده تمام این نکات در کتاب، در نظر گرفته شود، به همین دلیل برخی از مطالب در چند سال متوالی تکرار شده تا کودکانی که جلوتر یا عقبتر از همسالانشان قرار دارند از آن آموزش بی نصیب نمانند.
ویژگی پنجم: این مجموعه با زبان بسیار ساده و روان و قابل فهم برای والدین نوشته شده است.
.
با توجه به سابقه ی کاری و تحصیلی و تحقیقاتی گسترده، یقین دارم که تاکنون هیچ کتاب راهنمای فرزندپروری نوشته نشده که تا این حد کامل و همه جانبه بوده و تمام ابعاد تربیتی و پرورشی که هر کودکی باید در آنها پرورش پیدا کند را گام به گام با توجه به سن کودک و با ساده ترین شکل، برای والدین آموزش داده باشد . اگر شما چنین مجموعه ای سراغ دارید از طریق ایمیل ارتباطی سایت نسل۲۰ به ما معرفی کنید و کل مجموعه ی پانزده جلدی گام به گام تربیت فرزند را از ما هدیه بگیرید.
پیشگفتار
راهنمای استفاده از کتاب
فروردین: تربیت فرزند شاد
اردیبهشت: آموزش مهارت حل مسئله به فرزند
خرداد: پرورش هوش هیجانی فرزند
تیر: تربیت دینی فرزند
مرداد: پرورش خلاقیت در فرزند
شهریور: آموزش مهارتهای متفرقه
مهر: تربیت جنسی فرزند
آبان: آموزش مهارتهای زندگی به فرزندان
آذر: تربیت شهروندی فرزند
دی :تربیت اخلاقی فرزند
بهمن: آموزش نظم به فرزندان
اسفند: تربیت هوش اقتصادی فرزند
یکی از بهترین هدایایی که پدر و مادر میتوانند به فرزندان خود اعطا کنند، آموزش شاد زیستن و بانشاط بودن است. برای شاد بودن نیازی به ثروت و دارایی فراوان نیست، فقط باید چگونه شاد بودن را بلد بود. بچههایی که بیاموزند چگونه میتوانند خودشان مسئولیت شاد زندگی کردن خود را قبول کنند، میتوانند آن را در سراسر زندگی حفظ کنند.
والدین میتوانند با استفاده از روشهای ساده، میتوانند چگونه شاد بودن در تمام مراحل زندگی را به فرزند دلبندشان بیاموزند و شادی و نشاط را در وجود فرزندشان نهادینه کنند.
آموزش «مهارت حل مشکل» به فرزندان یکی از نیازهای اساسی آنان است؛ زیرا از خردسالی تا آخر عمر در زندگی خود با مشکلات و مسائل مختلفی روبهرو میشوند. چنانچه توانایی حل مسائل و مشکلات را نداشته باشند ممکن است با اقدام به راهحلهای ناپخته، بیفایده و مضر، نهتنها مشکل را بزرگتر و پیچیده تر ساخته، بلکه ممکن است حتی زندگی آنان را نیز درخطر مرگ قرار دهد؛ این مهارت نیز مانند تمام فعالیتهای آدمی تنها با تمرین به دست میآید و شکوفا میشود. والدین جوان آنقدر نگران موفقیتهای گوناگون فرزندان خود در عرصههای مختلف درسی و هنری و ورزشی هستند که بهجای آنها فکر میکنند. چون نگراناند وقت فرزندشان هدر برود و از قافله پرشتاب رقابت عقب بمانند. نتیجه این کار والدین، همین نسل بهظاهر موفقی است که شاهد آن هستیم که در عمل ناکارآمد است. نوجوانان و جوانانی که درزمینهی تحصیل، آموختن زبانها و هنرهای مختلف و ورزش و غیره بسیار موفق هستند، ولی از حل سادهترین مسائل زندگی عاجزند و با بروز یک مشکل کوچک میدان را خالی میکنند. افرادی که مهارت حل مسایل و مشکلات را ندارند در هنگام روبرو شدن با شرایط دشوار از روشهای نامعقول استفاده میکنند. مانند استفاده از مواد مخدر برای آرامش، استفاده از سیگار برای جلبتوجه، ترک تحصیل به علت ناتوانی در برطرف کردن مشکلات تحصیلی، طلاق به علت عدم مهارت حل مشکلات زناشویی و یا زمانی که هیچ راهی برای حل مشکل خود نمییابند جز خودکشی. پس با ما همراه باشید تا گام به گام به فرزندانمان آموزش دهیم که چگونه مسایل و مشکلات کوچک و بزرگ زندگیشان را به بهترین شکل حل کنند.
حتماً تابهحال درباره IQ یا همان بهره هوشی خیلی چیزها شنیدهاید و حتماً شنیدهاید که اگر کودکی IQ بالاتری داشته باشد حتماً در بزرگسالی انسان تحصیلکرده و موفقتری خواهد بود. شاید به همین خاطر است که تعداد زیادی از والدین از همان دوران قبل از مدرسه، نگران کیفیت یادگیری فرزند دلبند خود و مدارسی که قرار است او در آنها درس بخواند هستند. غافل از اینکه امروزه تحقیقات علمی نشان داده است که نه تحصیلات، نه تجربه و نه هوش، هیچیک نمیتواند تعیینکنندهی این باشد که چرا یک نفر موفق میشود و یک نفر دیگر موفق نمیشود. شاید شما هم در بسیاری مواقع افراد باهوش و تحصیلکردهای را دیدهاید که موفق نیستند. درحالیکه عده ی کمی بدون استعداد یا توانایی خاص بسیار موفق هستند. شاید از خودتان پرسیدهاید چرا؟ پاسخ این سؤال تقریباً همیشه یکچیز است! «هوش هیجانی» یا همان EQ . پس با ما همراه باشید تا گام به گام هوش هیجانی فرزندانمان را پرورش دهیم.
تربیت دینی کودکان اهمیت خاصی در نظام تربیتی دارد. کودکی که با خدا آشناست، احساس پوچی نمیکند و در زندگی اش تکیه گاه محکمی خواهد داشت و با همین تکیه گاه، در برابر مشکلات استقامت میکند. یکی از مباحثی که والدین در حوزه تعلیم و تربیت دینی باید کاملاً با آن آشنایی پیدا کنند، نحوه استنباط کودکان در سنین مختلف، از موضوعات و مفاهیم دینی است. شالوده تفکر دینی آنان را میتوان در همین مفاهیم و برداشتهای گوناگون جستوجو کرد. اگر درصدد هستیم تا تربیت مذهبی، متناسب با ویژگیهای سنی فرزندمان را برنامهریزی کنیم، ناچاریم در دنیای کودکانه آنان گام نهاده، از دید آنها به موضوعات دینی بنگریم. پس با ما همراه باشید تا گامبهگام در مسیر تربیت دینی فرزندانمان حرکت کنیم.
خلاقیت عبارت است از «توانایی دیدن چیزها به شیوههای جدید، شکستن مرزها و فراتر رفتن از چارچوبها، فکر کردن به شیوهای متفاوت، ابداع و اختراع چیزهای جدید که درنهایت به سود جامعهی بشری هستند.» خلاقیت قابلیتی است که در همگان وجود دارد اما نیازمند پرورش و تقویت است تا به سرحد شکوفایی برسد. افراد خلاق نهتنها از نظر اقتصادی و کارآفرینی موفق میشوند، بلکه از نظر تحصیلی و زندگی اجتماعی نیز شرایط بهتری نسبت به دیگران خواهند داشت.
همه ی نوزادان خلاق به دنیا میآیند. ورود نوزاد به خانه، شروع یک آموزش بزرگ است که در آن معلمی به نام مادر، آماده آموزش نوزاد خویش است. اگر بهدرستی این دوران مورد استفاده قرار گیرد، میتوان گفت مهمترین قدم در راه تربیت یک انسان خلاق برداشتهشده است. پس گامبهگام با ما همراه باشید برای پرورش یک کودک خلاق.
امروزه بسیاری از والدین به دنبال یافتن زمان مناسب برای شروع کلاسهای آموزشی کودک خود هستند و بسیار مشتاقاند که بدانند در چه سنی کودکشان را با ورزش، نقاشی، موسیقی، حفظ قران، زبان دوم، زبان سوم، هنر، کامپیوتر و... آشنا کنند؛ درحالیکه کسب اینهمه مهارت نیاز به فرصت کافی دارد. والدین باید مراحل رشد کودک خود را بشناسند و بدانند در هر مقطعی از زمان، کودک آمادگی چه نوع یادگیریهایی را دارد و چه آموزشهایی برای سن فعلی فرزندشان مناسب است. در این فصل ما به شما میگوییم در این سن، فرزندتان آمادگی یادگیری چه مهارتهایی را دارد.
موضوع تربیت جنسی فرزندان از دغدغه های اصلی و مهم والدین و مربیان است. در موارد بسیاری مشاهدهشده که رفتار غلط مربیان و والدین در این زمینه، تبعات جبرانناپذیری را بر روح و ذهن کودکان باقی گذاشته است بهگونهای که آثار آن در سنین بزرگسالی هم وجود داشته است. متأسفانه برخی از والدین و مربیان، نسبت به این امر دچار نوعی کجبینی هستند و این موضوع همچون تابویی میدانند که نباید به آن نزدیک شد.
آنچه مهم است اینکه والدین نسبت به تربیت جنسی کودکان توجه ویژهای داشته باشند. آنان باید سعی کنند با شناخت مراحل رشد جنسی فرزندانشان و توجه به فرهنگ جامعهی خود راهکار مناسبی را در این مسیر بهکارگیرند. آموزشهای زودهنگام و ناشیانهی مسائل جنسی به کودکان و نوجوانان گاه فرزندان را دچار دلهره و اضطراب کرده و اصول بهداشت روانی خانواده را خدشهدار میسازد. از طرف دیگر، اگر این آموزشها دیرهنگام، ناکافی و غیرواقعی باشند، مفید نیست و یقیناً تبعات ناآگاهی گریبان فرزندانمان را خواهد گرفت. اگر پدر و مادر بتوانند به پرسشها و کنجکاویهای جنسی فرزندان خود پاسخهای مناسب و سنجیده بدهند، میتوانند مانع از انحراف فکری، سرکوب جنسی و مخفیکاری آنان شوند. پس با ما همراه باشید تا گامبهگام تربیت جنسی همهجانبهی فرزندانمان را آغاز کنیم.
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که یادگرفتن مهارتهای زندگی، برای کودکان بسیار مفید و حتی ضروری است. اولین فایده ی یادگرفتن این مهارتها ایجاد اعتمادبهنفس در فرزندمان است. احتمالاً نوجوانان و جوانانی را دیدهاید که اعتمادبهنفس رسیدگی به امور مربوط به خود را ندارند و بهشدت از آن میترسند. این ترس موجب میشود که همیشه حس کنند برای انجام کارهایشان به دیگران وابستهاند و نمیتوانند گلیم خودشان را از آب بکشند. نکته ی مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که نباید صبر کنید تا کودک برای انجام کارها بهاندازهی کافی آماده شود، چون این زمان هیچوقت نخواهد رسید. اما نکته ی مهم دیگر این است که برای آموزش مهارتهای زندگی عجله هم نکنید، زیرا اگر چیزی را به کودک آموزش دهید که واقعاً توانایی انجام آن را ندارد، آموزش دادن آن موجب سرخوردگی و از بین رفتن اعتمادبهنفس کودک میشود؛ یعنی دقیقاً خلاف چیزی که انتظارش را دارید اتفاق میافتد. به همین دلیل باید کار را متناسب با سن کودک برایش معین کرد. پس گام به گام با ما همراه باشید تا تمام آنچه که یک انسان برای زندگی شخصی خودش نیاز دارد را مطابق با سن فرزندمان به او بیاموزیم.
هدف از تربیت شهروندی آشنا شدن کودکان با انواع رفتارهای اجتماعی است، بعضی از آداب شهروندی مربوط به رفتارهای ما در قبال بقیهی افراد جامعه است و بعضی مربوط به نگهداری از شهرمان میباشد. برخورد ما با یک عابر غریبه در خیابان یا سبک برخوردمان با معلولین، نوع استفاده ما از وسایل عمومی، پوشش و رفتارمان در سفرهای درونشهری، چگونگی برخورد در معاملات یا رفتارمان در ترافیک، نحوه ی حضور و برخوردمان در رسانههای اجتماعی و... همه تابلویی است که فرهنگ ما را به دیگران معرفی میکند. آموزش مؤثر شهروندی به کودکان میآموزد که اگر میخواهد در اجتماع سالمی زندگی کند باید اولین گام را خودش بردارد. با ما همراه باشید تا گامبهگام به سمت تربیت شهروندی نسل آیندهمان حرکت کنیم.
لطفاً به یک سؤال اساسی را جواب دهید. پرورش یک کودک بااخلاق چه مقدار برای شما اهمیت دارد؟ جواب به این سؤال خیلی مهم است زیرا تحقیقات نشان دادهاند که والدینی که واقعاً میخواهند فرزندی بااخلاق داشته باشند، معمولاً در تربیت اخلاقی فرزندشان موفق بودهاند، زیرا خودشان را برای تلاش در این مورد متعهد کرده اند؛ بنابراین اگر شما واقعاً میخواهید کودکی بااخلاق داشته باشید، باید احساس تعهد شخصی برای پرورش اخلاقی فرزندتان داشته باشید. اگر واقعا فرزندی با اخلاق میخواهید گام به گام با ما همراه باشید تا دستورالعملهای آموزش اصول اخلاقی را متناسب با سن فرزندتان برای شما بازگو کنیم.
تقریباً بر کسی پوشیده نیست که یکی از عوامل اصلی موفقیت و پیشرفت در هر زمینه ای داشتن نظم است. هم نظم مکانی و هم نظم زمانی. انضباط باید با روشهای اصولی و بهآرامی ایجاد شود. ایجاد انضباط با زور و فشار، سبب احساس ناامنی، ترس، طغیان، دروغگویی، چاپلوسی و وسواس خواهد شد. از دیدگاه روانشناسی امروز، انضباط زوری، پاسخ موقت میدهد؛ و در آینده مشکلات جدی را پدید خواهد آورد؛ و البته هر اندازه که آموزش کسی زودتر آغاز شود، احتمال دستیابی به نتیجۀ مطلوب بیشتر است. در این فصل به شما آموزش خواهیم داد که چطور گامبهگام بهسوی داشتن یک فرزند منظم پیش بروید، اگر خودتان هم تاکنون فرد منظمی نبوده اید میتوانید همگام با فرزندتان این تغییرات را در خودتان نیز ایجاد کنید.
احتمالاً شما هم افراد باهوش و توانمندی را دیدهاید که توانایی مدیریت مالی و اقتصادی ضعیفی دارند و بهسختی از عهده ی مخارج خود و خانواده شان برمیآیند. شاید فکر می کنید که به خاطر بحران اقتصادی در جامعه است که این افراد مشکل مالی دارند. اما اگر به این نکته فکر کنید که در همین شرایط افراد دیگری هم هستند که از نظر مالی و اقتصادی بسیار موفق هستند، آنوقت موضوع فرق می کند. اینجاست که بحث هوش اقتصادی به میان میآید. اگر فرزندان تربیت اقتصادی مناسبی نداشته باشند، در زندگی با مشکلات عدیدهای مواجه خواهند شد که دیگر امور تربیتی را تحتالشعاع خود قرار خواهد داد. حتی برخی معتقدند داشتن مهارت مالی و پولی بیش از تحصیلات دانشگاهی در موفقیت فرد نقش دارد؛ بنابراین لازم است فرزندان بهگونهای تربیت شوند که علاوه بر اینکه افرادی شرافتمند هستند، از نظر اقتصادی هم افرادی موفق باشند.
آموزش مسائل اقتصادی به کودکان را باید از سن کم شروع کرد. تجربه نشان داده که اگر به کودکان اصول ساده ی اقتصاد آموخته شود آنها در بزرگسالی بهتر میتوانند مسائل مالی خود را مدیریت کنند. پس برای تربیت اقتصادی فرزندانتان گامبهگام با ما همراه باشید.